De salon

Wanneer u de hond naar hondentrimsalonjofel brengt, is dit meestal voor een paar uur.

 

Voor sommige mensen (en honden) is dit soms best moeilijk. Maar u kunt het voor de hond en uzelf soms nog moeilijker maken door hem overdreven te gaan knuffelen, of “zielig” te praten, de hond kan hier erg onzeker van worden. Probeer het afscheid bij de zo kort mogelijk te houden bij het verlaten van de hondentrimsalon. Bedenk dat de hond bij de trimsalon in goede handen is. breng de hond niet met een volle maag, sommige honden kunnen gaan braken door de stress.

 

Laat uw hond goed uit voordat U hem naar de trimsalon brengt.

 

Heeft Uw hond medische of fysische afwijkingen of besmettelijke aandoeningen laat het van tevoren even weten. Dit geldt voor een hond die loops is of net is geweest.

 

Er wordt een klantenkaart gemaakt, waarop de gegevens van u en de hond genoteerd worden, er wordt bijgehouden wat de behandeling geweest is en de eventuele bijzonderheden. Zodat bij de volgende behandeling niet alles weer uitgelegd hoeft te worden.

De hond wordt op de trimtafel gezet, en afhankelijk van het vachttype getrimt en voorbewerkt. Daarna wordt de hond grondig gewassen en eventueel de oren en anaalklieren verzorgd.

Nadat hij met de handdoek afgedroogd is, wordt hij helemaal drooggefohnd. Daarna gaan we beginnen met de afwerking, de hond wordt helemaal in model getrimd, en als het nodig is worden de nagels geknipt.

 

Na een paar uur is de hond helemaal klaar, en krijgt hij een lekker koekje en er staat altijd een bak met vers water voor hem klaar.
Totdat u hem weer ophaalt mag de hond lekker vrij rondlopen bij de hondentrimsalon.

 

Soms kan het zijn dat de hond na de behandeling een beetje uit zijn ‘doen’ is, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam gaat besnuffelen.

Maakt U zich geen zorgen hierover, Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het “gevoel”.

 

Als U zich toch zorgen maakt kunt U altijd even contact opnemen met de trimsalon.

Verder kan de hond ook moe zijn na de trimbeurt, dit is ook vrij normaal.

De trimster is dan ook een paar uur met de hond bezig geweest.